FRAGT KUN 29 DKK - GRATIS OVER 499 DKK · UDVIDET RETURRET · GRATIS RETUR!

Behandling af hornvarer

Hornvarefabrikken

Horn er et lækker naturmateriale som føles blød selvom det er et hårdt materiale. Samtidigt føles horn behageligt varmt at spise af i forhold til eksempelvis stål og sølv. Hornprodukterne har en naturlig variation i farver hvilket er med til at gøre dem både skønne og unikke. 

Hvordan skal hornvarerne behandles?

Den korrekte behandling er vigtig, hvis du vil give dine hornvarer et langt liv. For selvom horn er et hårdt og smukt materiale, som fra naturens hånder designet med de flotteste farver, så tåler det ikke vand, varme og sæbe.

1. Rengør aldrig dine hornvarer, før du har læst Hornvarefabrikkens behandlingsvejledning. Vejledningen medfølger produktet, og du kan desuden finde den på denne hjemmeside. Du kan ikke gøre din garanti gældende, hvis du har fejlbehandlet dine hornvarer.
2. Rengør hornvarerne under rindende, lunkent vand uden brug af sæbe og andre opløsningsmidler. Du skal tørre hornvarerne med det samme.
3. Rengør aldrig hornvarer i en opvaskemaskine.
4. Læg aldrig hornvarerne i blød i en opvaskebalje. Du må højst dyppe hornvarerne i koldt eller lunkent vand, og du skal tørre dem med det samme. Brug aldrig varmt vand.
5. Lad aldrig hornvarerne ligge i væsker længere tid ad gangen fx i marmelader, salater og dressinger.
6. Undgå at hornvarerne ligger i direkte sollys eller i nærheden af varmekilder.
7. Arvestykker af horn f.eks. gamle spiseskeer skal med jævne mellemrum smøres ind i olie for at modvirke udtørring.

Behandling af spiseskeer

Spiseskeer f.eks. baby- og barneskeer er kun til at made med. Brug kun skeen, når maden er nedkølet til kropstemperatur.

Behandling af køkkenskeer

Skeerne, eksempelvis salatsæt, må kun stå i væsker i kortere perioder, eksempelvis mens et måltid står på. Rengør skeen umiddelbart efter brug efter gældende brugsvejledning.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld for at modtage nyhedsbrev med nyheder og gode tilbud